Kinesiske NIO har store planer for fremtiden, og nu har selskabet annonceret, at batteriet der blev lanceret sidste år, nu er på vej på markedet, nemlig – et semi-solid state-batteri, der giver op til 1.000 kilometer rækkevidde.
Direktør i NIO, Qin Lihong, afslørede under et pressearrangement i Beijing, at lanceringen af batteriet vil finde sted i første halvdel af 2023.

 

NIO har altid været kendt for deres innovative elbiler, og med den nye teknologi bliver det muligt for deres ET7-model at køre over 1.000 km på én opladning. Deres konkurrent Zeekr, der ejes af Geely, vil også præsentere en elbil med 1.000 km rækkevidde, men NIO er de første, der opnår denne milepæl.

 

Læs videre nedenfor: 

Batteriskiftestationer på vej til Danmark 

Ud over batteriet har NIO også annonceret, at de er på vej med batteriskiftestationer i Danmark. De første stationer vil være bemandede, men i fremtiden vil stationerne være helt automatiske og ubemandede. Dette er en stor fordel for ejere af NIOs elbiler, da de hurtigt kan få skiftet batteriet uden ventetid, og dermed få omskiftet deres afladede batteri, til et fulde opladet. 

 

NIO har store planer uden for Kina. De har annonceret at deres ambitioner er, at bygge 1.000 batteriskiftestationer uden for Kina, hvor størstedelen skal placeres i Europa. Det giver en god indikation om, at NIO har store vækst ambitioner, og anser det europæiske marked, som værende det marked med størst potentiale.