Grønne omstilling

Klimabiler har samlet den information du skal bruge før du køber din første el- eller hybridbil

Er der noget jeg skal vide før køb?

Er der længere garanti?

Hvad er rækkevidden om vinteren?

Hvor finder jeg ladestandere?

Hvad med service?

Rækkevidden med elbil

Rækkevidde er ikke et problem, og det er såre simpelt at lade din egen elbil op. 

Rækkevidde angst er en af fordomme forbundet med køb af en elbil. Rækkevidden er en vigtig faktor for beslutningstageren. De elbiler som bliver produceret i dag, har en rækkevidde som gør det muligt for den gennemsnitlige dansker at køre til og fra arbejde i en uge på en enkel opladning. 

Drop tankstationen

Her får du en oversigt over ladestandere i hele verden

Det er lige så let at lade din telefon op som det er at lade din elbil op. Og det er ikke engang løgn, når du har prøvet det et par gange! Med en ladestander derhjemme, sætter du ladekablet i elbilen, og går ind i dit hjem, og næste morgen er du klar med en fuldt opladet elbil eller hybridbil.

Ladekort

Kør gratis med solceller

Du kan faktisk nærmest køre gratis med eget solcelle anlæg derhjemme, det smart og billigt.

Udover at køre gratis, følger der også andre fordele med ved at vælge få installeret solceller i din bolig: Reducer dit CO2-aftryk, spar på din elregning, solceller producerer strøm hele året, solceller har lang levetid, støjsvag energikilde.

Jeg tænker stadig ret meget over, hvor langt den kan køre på en opladning - også selvom jeg jo godt ved, hvor alle ladere er, og hvor langt min bil kan køre. Men det er klart, at der er en tilvænningsprocess - særligt første gang vi skulle køre på skiferie, var det virkelig en masse udregninger og ruter, der lige skulle sikres, før vi kørte afsted.”

Rene, 48, leaser en Skoda Rapid

“Selvfølgelig har rækkevidden noget at sige for mig, men det er ikke det hele. Jeg har jo et hus, med en carport og en oplader, så jeg sørger jo bare for at være på 100%, inden jeg kører hjemmefra. Men min søster, der bor i lejlighed, ved jeg er træt af, at mulighederne ikke er de samme for hende. Så hun grubler og regner hele tiden. Det kan godt virke lidt bøvlet i starten, men jeg synes man vender sig en smule til det.”

Kenneth, 51, ejer en Kia EV 6

“Ladehastighed var en af de vigtigste parametre for mig. Jeg tror, det betyder meget, fordi det er lig frihed. Og så at den kan køre rigtig langt er vanvittig vigtigt, så man ikke pludselig er nervøs, også når man kører over grænsen.

Jakob, 43, ejer en Tesla 3

Høj sikkerhed

Elbiler er tit de bedste i sikkerhedstests

Da elbiler ikke har mange komponenter i forhold til fossildrevne biler, og der er mere plads til at tænke på sikkerhed, har producenterne valgt at gøre det. Det er derfor de tit er de bedste i sikkerhedstests og anmeldelser.

Skån miljøet

Elbiler er betydeligt mindre forurenede og langt mere sikker for os mennesker og miljøet, end en traditionel fossildreven bil

Vi har alle set billeder fra hvad klimaforandringerne kan gøre og gør lige nu. Du kan gøre noget hvis du vælger at skifte din gamle bil ud med en elektrisk.

Elbils industrien bliver ved med at udvikle sig til den grønne side, de fokuserer på mindre forurening og virksomheder satser på bæredygtig energi som sol og vindenergi i stedet for kul og andre mere forurenende tilgange.

Prøv vores beregner

Din bils forbrug

22,4 km/l

Daglig kørsel

40 km.

Du spare årligt

Hvordan bliver det beregnet?

Beregningen er udregnet efter følgende tal og med en kørsel på 20 arbejdsdage pr. måned:

  • Brændstofpris: 16,5 kr. pr. liter
  • Kw forbrug pr. km: 0.15 kW
  • Pris pr. kw: 2.9 kr.

Elbiler er billigere

Du kan selv tjekke din besparelse ved hjælp af vores beregner

Selvom en ny elbil kan koste mere end diesel- og benzinbiler, er elbiler næsten altid med til at spare dig penge på længere sigt. Se med vores beregner hvad du gennemsnitlig ville kunne spare på erhvervelsen af en klimabil

Elbiler er billigere at vedligeholde, da der er færre bevægende dele i en elbil. Det er med til at minimere udgifterne forbundet med et service tjek. De betyder at du sparer flere penge og at din bil bruger kortere tid på værkstedet.

Gå på opdagelse