Få alle detaljerne om Audis nye elbil, Q6 E-Tron, i denne artikel. Læs om bilens to designversioner, herunder en almindelig crossover-version og en sporty Sportback-version.

 

Audi har annonceret, at deres næste elbil, Q6 E-Tron, vil debutere i anden halvdel af 2023. Dette vil markere starten på en af Audis mest ambitiøse modeludrulninger nogensinde.

 

Q6 E-Tron vil være den første bil, der er baseret på Volkswagen koncernens PPE-platform, som er udviklet til højt volumen af luksusmodeller. En elektrisk Porsche Macan baseret på samme platform vil følge tidligt i 2024.

 

To designversioner på vej

 

Både en almindelig crossover-version, som vist i teasers, og en mere coupé-agtig version er planlagt. Sidstnævnte vil have Sportback-betegnelsen, ligesom den større Q8 Sportback E-Tron. Ifølge spionbilleder af prototyper er der også planer om en RS Q6 E-Tron fra Audi Sport-divisionen.

 

Læs videre nedenfor: 

PPE-platform med 800-volt elektrisk system

 

PPE-platformen, der er udviklet af Audi i samarbejde med Porsche, vil have et 800-volt elektrisk system og en rækkevidde på 482 km eller mere. For den elektriske Porsche Macan ved vi, at platformen vil have en 98 kWh batteripakke og en elmotor, der driver hver aksel.

 

Mindst en udgave vil levere en kombineret ydelse på mere end 603 hk og 740 lb-ft af drejningsmoment, tal, der også kan oversættes til førnævnte RS Q6 E-Tron.

 

En ambitiøs modeludrulning

 

Q6 E-Trons ankomst senere i år vil markere starten på en af Audis mest ambitiøse modeludrulningsprogrammer. Audi vil introducere 20 nye eller opdaterede køretøjer inden udgangen af 2025, og mere end halvdelen vil være elektriske. Efter 2026 planlægger bilproducenten at lancere udelukkende elbiler.

 

Se den kommende Audi Q6 E-tron nedenfor:

Galleri