Et skridt tættere på Porsches elektriske fremtid, med deres største elbil nogensinde

 

Porsche arbejder på en ny stor el-SUV, der vil blive bygget på deres nye SSP Sport platform. Denne elbil vil være deres største bil til dato og vil blive deres flagskibsmodel. Formålet med denne strategi, kendt som "Road to 20", er at øge deres driftsindtjening til mere end 20% på lang sigt. Denne SUV vil spille en central rolle i at opnå dette mål.

 

Der er endnu ikke offentliggjort billeder af den, men det vi ved:

 

SSP Sport-platformen er under udvikling af Porsche og vil have fællestræk med Volkswagens SSP-platform, som vil omfatte fælles battericeller og software-systemer på tværs af en bred vifte af køretøjer fra koncernens forskellige bilmærker.

 

Produktionen af denne nye elbil forventes at finde sted på Porsches fabrik i Leipzig, Tyskland, hvor både Panamera og Macan også bygges.

 

Læs videre nedenfor: 

SSP Sport-versionen vil forventeligt indeholde teknologi, der blev introduceret i Porsches Mission R-koncept, herunder en kraftfuld batteri, en 920-volt elektrisk system og oliekølede elmotorer.

 

Porsche har ikke bekræftet en lanceringsdato endnu, men det forventes, at den elektriske Macan vil blive lanceret i 2024 og en elektrisk 718 sportsvogn vil efterfølgende lanceres omkring 2025.

 

Derefter vil der komme en elektrisk Cayenne og efterfølgende flagskib-SUV'en. Porsche har tidligere antydet, at lanceringsdatoen for flagskib-SUV'en vil være omkring 2027, hvilket antyder, at den elektriske Cayenne vil ankomme omkring 2026.