Tid er det vigtigste vi har, hvilket er derfor man ofte kan blive skræmt væk fra køb af elbil, ligegyldigt om der kommer længere rækkevidde, større besparelser, eller et enestående design.

Fordi elbiler har et seriøst hængeparti, når der skal tales tilførsel af brændstof. For selv som Danmarks største grønne bilportal, må man indrømme at det er altså en af de punkter, der uden tvivl dræber efterspørgslen, da det altså kan trække tænder ud, at skulle bruge mere end en halv time på lade hver gang, når en benzinbil kan gøre det på en brøkdel af tiden.

Men det der til gengæld kan gøre os glade, er at tendenserne viser at ikke engang her kommer benzinbilerne til at være i front, som vi bevæger os længere ind det 21-århundrede. For med nye undersøgelser, foretaget af ”Idaho National Laboratory”, er man kommet frem til at ladetiden, kan mindskes med 60 procent. Her vil den typiske elbils fanatiker, dog nok klø sig lidt i hovedbunden, for de ved, det så vil have betydning for batteriets holdbarhed, da man altså ikke bare kan tæske alt den el afsted i et batteri man har lyst til, uden det har bekostninger. Men det har ”Idaho National Laboratory” gjort ret klart, at det kan altså lade sig gøre, det har de gjort ved brug af en ny lade kurve teknologi, hvor de har formået at mindske ladetiden på Teslas superladere, til at det kun vil tage 10 minutter fra 0 til 90 procent. Og det eneste der egentligt skal gøres anderledes vil være nogle simple software ændringer, det vil dermed ikke være nødvendigt at foretage fysiske ændringer på ladestanderne.