Porsche er i fuld gang med at udvikle en stor luksus-SUV, der kan rumme op til syv personer. Denne elektriske SUV, der er under udvikling under kodenavnet K1, forventes at udkomme i 2027.

 

K1 vil bruge Porsches Premium Platform Electric chassis og vil have et 920V elektrisk system. En rækkevidde på 700 km forventes, og trods sin store størrelse og 7-sædes layout, lover Porsche, at K1 vil være "en meget sportslig fortolkning af en SUV". Dette betyder, at det sandsynligvis vil være mere af en Lamborghini Urus og Ferrari Purosangue-rival lignende model, i stedet for en Mercedes EQS SUV og BMW iX alternativ.

 

AWD K1 vil være Porsches SUV-model og vil være udstyret med de seneste udviklinger inden for batteriteknologi, der muliggør hurtig opladning. Hvad angår batteristørrelsen, kan du forvente en størrelse på over 100 kWh. Modellen X-plaid ydelsesniveauer (over 1000 hestekræfter og en 0-100 km/t -tid på 2,5 sekunder) er også forventelig.


Læs videre nedenfor: 

Selv om K1 først vil være tilgængelig på markedet om 4 år, har Porsche mange andre elbiler, der bliver lanceret i mellemtiden. En faceliftet version af Taycan vil blive afsløret senere i år, mens den længe ventede Macan EV vil være tilgængelig på markedet i 2024.

En elektrisk Boxster/Cayman er også forventet at komme på markedet i 2025, ligesom en elektrisk version af Panamera. Porsches mellemstor SUV, Cayenne, forventes også at udkomme i en elektrisk version indenfor de kommende par år, dog er der ikke meget information om denne model ude endnu.