Konceptbilen debuterede ved Kias kinesiske EV Day-event og viser en opretstående, mejslet form og en minimalistisk æstetik både udvendigt og indvendigt 

 

Kia har afsløret deres nyeste konceptbil, Concept EV5, som er en forsmag på designet af deres kommende eldrevne SUV. Konceptbilen debuterede ved mærkets kinesiske EV Day-event og vil blive sat til salg i Kina senere i år.

 

Udvendigt har Concept EV5 en opretstående, mejslet form, der ligner den større Kia EV9. Begge modeller deler en stump næse og vertikalt orienterede forlygter på de yderste kanter.

 

De har også sammenlignelige profiler med kraftigt foldede linjer, der strækker sig vandret fra skærmene og en generelt minimalistisk æstetik. Bagenden har brakformede baglygter, der spænder over hele bagens bredde.

 

Kia beskriver Concept EV5s farve som Iceberg Matte Green. Den ser dog mere sølvfarvet ud med blå undertoner i billederne. Bilen ruller på asymmetrisk designede 21-tommers hjul.

 

Interiøret har en blødere æstetik end bilens brutale karrosseri. Instrumentbrættet er en plade med en enkelt skærm, der dækker cirka halvdelen af ​​bredden. Føreren griber omkring et ottekantet rat, og der er et par kapacitive knapper ved siden af.

 

Læs videre nedenfor: 

Der er ikke en traditionel midterkonsol mellem sæderne. I stedet er der et lille opbevaringsområde foran stolene, hvilket giver mulighed for en mere bænk-lignende siddeposition.

 

En panoramisk soltag, der fungerer som en solcellepanel, er placeret på taget. Kia giver dog ikke oplysninger om, hvorvidt dette er til opladning af batteriet eller til at give strøm til en anden køretøjsfunktion.

 

Concept EV5s kabine bruger en række bæredygtige materialer, inklusiv genanvendt plastik til sæder, døre, instrumentbræt og tagbeklædning.

Galleri