Den nye robot kan åbne og lukke ladestikket og tilslutte opladeren til stikket med kunstig intelligens-teknologi

 

Hyundai Motor Group har udviklet en automatisk ladningsrobot (ACR) til elbiler, som kan hjælpe førere med at oplade deres køretøjer i fremtiden.

 

ACR'en er en enarmet robot, der kommunikerer med elbilen og kan automatisk åbne ladestikket og tilslutte opladeren til stikket ved hjælp af en 3D-kamerabaseret kunstig intelligensalgoritme.

 

Når ladningen er færdig, fjerner robotten opladeren og lukker ladestikket. Hyundai Ioniq 6 parkerer autonomt i en dedikeret ladningsbås, og robotten kommunikerer med bilen for at åbne ladestikket og fastgøre opladeren til stikket.

 

Muligheder for Automatisk Ladning af Elbiler

 

Hyundai Motor Group forventer, at ACR'en vil hjælpe mennesker i nær fremtid ved at overvinde tilgængelighedsproblemer og besvær for nogle elbilførere, især i mørke omgivelser. ACR'en kan også bruges i parkeringspladser til at oplade flere køretøjer sekventielt eller til at oplade autonome køretøjer.

 

Læs videre nedenfor: 

Prototypen af ACR'en vil blive udstillet på Seoul Mobility Show fra 31. marts til 9. april 2023 på Hyundai Motors udstillingsstand.

 

Andre Automatiske Ladningsprojekter

 

Hyundai er ikke den første producent, der har udviklet en automatisk ladningsrobot til elbiler. Før har andre producenter som Tesla og Volkswagen lanceret lignende projekter med henholdsvis "the snake" og en robot med batterienergiopbevaring.

 

Det afhænger af efterspørgslen og prisen på disse robotter, om de vil blive taget i brug på den kommercielle scene i fremtiden.

Galleri