Udviklingen af el- og hybridbiler er i stor vækst og flere danskere vælger at skifte deres fossilbiler ud med nye alternativer. En el- eller hybridbil fremstår som en mere attraktiv løsning grundet afgift besparelsen både på bilen samt ekstraudstyr og deres uovertruffen kørekvalitet. - Der hvor der kan være udfordringer er hvis man ikke har andre grønne bilister i tankerne, når det omhandler opladningsmulighederne. Dertil skal lade- infrastrukturen af lade-standere kunne følge med udviklingen. Derfor kan rådigheden af lade-standere til tider være begrænset og kan gøre muligheden for opladningen af sin bil svært, hvis folk ikke har en god ladestil.

Det store spørgsmål er - Hvad er god lade stil?

Klimabiler kommer her med par bud på hvordan man overholder en god opladestil overfor andre el- og hybridbils ejere?

#1 Lad din bil op til 80 %, oftest kan en elbil lades op til 80% på 25-45 min, de sidste 20% fra 80-100% tager væsentligt længere tid end at oplade 20% i 0-80% opladeområdet. Her er der specielt tale om de tilgængelig hurtigladere, hvor folk kan vente på andre, bliver færdige med at oplade.

#2 tag hensyn til at elbiler har et større behov end hybrid, da en hybrid kan forsætte på alm. Brændstof. Derfor er det vigtig at man ikke spærrer en hurtiglader med en hybrid bil som ikke kan lade hurtigt alligevel grundet den omformer bilen er udstyret med.

#3 Brug ladepladsen til det formål den er der for og ikke blot for at få parkering nemt og gratis.

#4 flyt elbilen når den er ladet op frem for at beholde / spærre pladsen og holde med stikket i og lade som om man oplader.

#5 Hvis man kører ekstra god stil, kan man, efter lade en seddel eller lignende som indikerer hvornår pladsen er ledig igen.

Til en opsummering er grundprincipperne altså:

Tip #1 Flyt bilen, når den er ladet op.
Tip #2 Brug ladepladsen til opladning - ikke parkering.
Tip #3 Hurtig-ladere skal ikke anvendes hvis du har en hybridbil, og bør kun lades til 80% afhængig af ledigheden ved lade-standerne.