Volvo lancerer en ny mindre og billigere elbil

Volvo har annonceret lanceringen af deres nye mindre og billigere elbil, Volvo EX30. Den lille elektriske SUV lanceres i midten af juni og lover at være en af årets mest interessante elbiler, da den er designet til at appellere til de fleste danskeres budget og behov.

Introduktionen af EX30

Vi vidste allerede, at EX30 var på vej, men det er nu officielt bekræftet. EX30 bliver den hidtil mindste elbil fra Volvo endnu, og det betyder også, at den forventes at være til at betale for de fleste danskere.

 

I slutningen af 2022 begyndte vi at se enkelte mindre og billigere elbiler blive lanceret, men vi mangler stadig at se de store bilproducenters bud på denne type elbiler. Den kommende EX30 fra Volvo kan blive et bud på dette.

Lanceringen af EX30

Volvo administrerende direktør, Jim Rowan, har afsløret, at Volvo er klar til at lancere EX30 den 15. juni. I et interview sagde Rowan, at bilen er "meget sikker", har "tilfredsstillende rækkevidde" og har en "god størrelse" og er "mindre end en 40'er" (henviser til Volvo XC40, der er deres mindste model lige nu).

Hvad ved vi om EX30?

Volvo har endnu ikke meldt noget officielt ud om EX30, men der går selvfølgelig masser af rygter i branchen, som lyder ganske pålidelige.

 

EX30 skulle være baseret på Geelys Sustainable Experience Architecture-arkitektur (SEA), der også forventes at blive brugt til Polestar 4. Platformen kan rumme forskellige batteristørrelser og understøtter over-the-air-opdateringer. 
Prisen på bilen forventes at ligge lige i underkanten af 300.000 DKK.