Efter en nylig rapport, der skitserede fremtiden for bæredygtige luksusmaterialer, har Volv forpligtet sig til at udstyre alle sine kommende elbiler med læderfrie materialer. Denne etiske holdning fra den gamle bilproducent kommer fra et ønske om at fremme dyrevelfærd og bæredygtighed ved at bruge genbrugsmaterialer, der forbliver af høj kvalitet, som vi kender det fra nu.

Volvo er en global bilproducent, der gør store skridt i retning af elektrificering og kulstofneutralitet på tværs af sine forskellige mærker og produktionsprocesser. I maj havde Volvo Group opnået sit første kulstofneutrale bilfabrik i Sverige, en del af de tidligere lagte planer om at blive helt klimaneutral i 2040.

En anden del af Volvos klimamål omfatter at sikre, at halvdelen af ​​sit globale bilsalg bliver elektrisk inden 2025 og udelukkende salg af elbiler i 2030. Dette inkluderer XC40 Recharge, en fuldelektrisk version af sin tidligere ICE-model med samme navn.

Den elektriske XC40 vil blive fulgt af andre fuld elektriske køretøjer, herunder C40 Recharge og en kommende elektrificeret version af XC90 SUV. 

De nye læderfrie materialer vil være til stede på alle Volvo elbiler fremadrettet, begyndende med C40 Recharge.

Volvo

Volvo går lærerfri i deres kommende elbiler

I en nylig pressemeddelelse delte Volvo planer om at være helt læderfri i hele interiøret af alle kommende elbiler.

Den svenske bilproducents bevægelse mod læderfrit interiør er drevet af bekymringer omkring de negative miljøpåvirkninger af kvægbrug og skovrydning.

For at bekæmpe dette vil Volvo tilbyde fremtidige kunder bæredygtige materialer af høj kvalitet fremstillet af biobaserede og genanvendte ressourcer som et alternativ til læder.

Volvo

Det lærerfri interiør vil debutere i Volvos kommende C40 Recharge EV Nordico, et nyt materiale skabt af Volvo fremstillet af genbrugte PET-flasker, bio materiale fra bæredygtige skove i Sverige og Finland og vin propper, der er genanvendt fra vinindustrien.

I 2025 tilstræber Volvo at have 25% af materialet i nye køretøjer til at bestå af genanvendt og biobaseret indhold og ser ud til at blive en fuldt cirkulær forretning inden 2040.

Som en del af Volvos yderligere klimahandlingsplaner, stræber de også for at få alle sine umiddelbare leverandører til at bruge 100% vedvarende energi inden 2025.