Tesla kan potentielt sænke priserne på sine biler igen takket være faldende lithium-priser, hvilket kan ændre hele bilindustrien.

 

Lithium-priserne er faldet markant i Kina, og det kan gavne Tesla, som producerer næsten halvdelen af sine biler i landet. Denne udvikling kan føre til, at Tesla kan skære endnu mere i prisen på sine biler, da den største produktionsomkostning stadig er batterierne.

 

Tesla fører stadig i bilindustrien med hensyn til profitmargener og kan derfor tillade sig at være mere fleksible i prissætningen på sine biler.

 

Hvis Tesla vælger at sænke priserne på sine biler, kan det potentielt set ændre hele branchen og have konsekvenser for andre bilproducenter, der allerede har problemer med at opnå profitabilitet på deres elbiler.

 

Lithium er blevet synonymt med elbiler, da ingen moderne batterier, der gør elbiler mulige, kan eksistere uden lithium. Derfor er prisen på elbiler blevet knyttet til prisen på lithium, som langsomt er blevet billigere takket være massive investeringer globalt.

 

Læs videre nedenfor: 

Lithium-priserne er nu faldet til et all-time low i Kina, og det samme gælder for Nordamerika og Europa. Ifølge Reuters skyldes den faldende lithium-pris flere faktorer, herunder slutningen på de kinesiske incitamenter for elbiler og øget konkurrence fra den nye verden.

 

Denne prisudvikling kan få en stor betydning for Tesla, da batterierne stadig er den største produktionsomkostning, og virksomheden stadig er førende inden for bilindustrien med hensyn til profitmargener.

 

Hvis Tesla skærer i prisen på sine biler, kan det få konsekvenser for andre bilproducenter, som allerede har problemer med at opnå profitabilitet på deres elbiler.