Gigafactory Berlin producerer Teslas i store strømme

Tesla oplevede en stigning i salget i Tyskland på over 900% i januar i forhold til samme måned sidste år. Til sammenligning var salget af Tesla-biler i januar 2022 nærmest ikke-eksisterende, da Gigafactory Berlin endnu ikke var godkendt til produktion. Men i år var det en anden historie, da Tesla solgte 4.241 biler og repræsenterede 2,4% af det samlede tyske bilmarked.

 

Gigafactory Berlin nåede nu en produktionskapacitet på 3.000 Model Y-biler om ugen, hvilket kan være medvirkende til fortsat vækst i salget i Tyskland. Da Tesla nu opfylder kravene til at deltage i Tysklands incentives-program, forventes salget at stige yderligere i årets løb.

 

Samtidig var salget af elbiler generelt nede, mens salget af benzinbiler steg. Men Tesla viser, at interessen for elbiler stadig er stor, og med den fortsatte vækst i produktionskapaciteten i Tyskland, forventes salget at stige yderligere.


Læs videre længere nede: 

Tesla Model Y i Tyskland

Med Giga Berlin, der nu producerer op til 3.000 enheder af Model Y om ugen, holder Tesla trit med efterspørgslen på deres biler. Som en følge af denne produktionskapacitet, samt at Tesla nu opfylder kravene til det fulde incentivesprogram i Tyskland, forventes salget at fortsætte med at stige gennem resten af året.

 

Samtidig med Teslas vækst så man en samlet nedgang i salget af elbiler på det tyske marked på 13% i forhold til den foregående måned, selvom de stadig udgjorde en betydelig andel på 10,1% af bilmarkedet. Til gengæld havde benzinbiler en sjælden stigning i forbrugerne, med en vækst på 3,5% i forhold til december 2022.

 

Som Tesla fortsætter med at udvide sin produktionskapacitet i Tyskland, er der ingen tvivl om, at deres salgsvolumen vil fortsætte med at stige i de kommende måneder og år. På trods af den generelle nedgang i salget af elbiler i januar, viser Tesla, at interessen for disse biler stadig er stærk og robust, selv i en tid med økonomiske udfordringer.