Kan du huske NIO? 

De sælger ikke nogen biler i Europa (spoiler, endnu), men det er en af de mere kendte elektriske bil producenter i Kina. De tog også markedet med storm med deres EP9-hyperbil der havde Nürburgring-rekorden.

ET7 er NIO's første Sedan og de går direkte efter allerede veletableret elektriske Sedaner, som Tesla's Model S.  

NIO har for nyligt vist sin elektriske flagskismodel NIO ET7 samt en intention om at lancere den i landet inden udgangen af 2022. 

Bilen blev introduceret i Januar 2021 under NIO-day begivenheden og forventes på markedet i Kina i 1. kvartal 2022. 

William Li, græunlægger og administrerende direktør for NIO har udtalt: 

"Entering Germany is the objective that we’re striving for. Interest is very high with many requests from potential users there. Our target is to have ET7 in Germany by the end of 2022."

© NIO

Det interessante er, at ET7 bliver den første NIO-model på markedet i Tyskland, mens virksomheden i øjeblikket er ved at introducere NIO ES8 SUV i Norge.

Det står ikke klart hvilket variant af ET7 der, efter sigende, skulle lanceres i Tyskland i 2022. Der er en 70 kWh, 100 kWh og 150 kWh batteripakke.

I mellemtiden har NIO allerede startet præproduktion af ET7 på JAC-NIO Hefei Advanced Manufacturing Center i Kina.

Lige meget hvad, har firmaet givet udtryk for at de vil ind i Europa, og efter sigende, er de allerede godt på vej.

© NIO

Specifikationer

  • 70 kWh batteri - mere end 500 km. rækkevidde (NEDC)
  • 100 kWh batteri - mere end 700 km. rækkevidde (NEDC)
  • 150 kWh batteri (lanceres senere) - mere end 1.000 km. rækkevidde (NEDC)
  • 0-100 km/t på 3.9 sek.
  • Firhjulstræk med dobbelmotor
  • En effekt på 480 kW og 850 Nm. 

© NIO

NIO Power Swap-stationer

NIO Power, et energiservicesystem baseret på NIO Power Cloud, der giver brugerne en ny opladnings- og bytte serviceoplevelse via sit omfattende strømnetværk, der omfatter batteriskiftestationer, ladestationer og Power Mobiles. I dag har NIO bygget 301 NIO Power Swap-stationer, 204 Power Charger-stationer og 382 destinationsladestationer i Kina og gennemført mere end 2,9 millioner swaps og 600.000 anvendelser af One-Click-for-Power-tjenester.

For at levere en bedre strømoplevelse til sin hurtigt voksende brugerbase, vil NIO yderligere udvide NIO Powers opladning- og byttenetværk. I år har NIO øget sit mål om at få installeret over 700 i stedet for 500 batteriskiftestationer ved årets udgang.

Fra 2022 til 2025 har NIO planer om at installere 600 nye Power-snap stationer i Kina. 

Hvornår de kommer til Europa, vides ikke, men Idéen bag et udskifteligt batteri er ikke helt dumt. 

Hvad er Power-snap?

Power-snak er i sin enkelthed en station som indenfor få minutter skifter dit batteri ud i bilen, med et fuldt opladt batteri. Vil du have en mere teknisk forståelse, kan du se videoen nedenfor.