Lexus har længe været udstyret med hybrid eller plugin-hybrid motorer, men den nye UX 300e er deres første satsning på en fuld elektrisk bil. De vil derfor være i konkurrence med biler som BMW iX3 og Mercedes EQC.

Med et pænt udseende og et velbygget interiør er Lexus 300e bestemt en bil der er værd at overveje.

Bilen har en rækkevidde på 400 km (NEDC) og kan hurtig lades med op til 50 kW. 

  • Start pris: 380.000 kr.
  • WLTP rækkevide: 400 km. (NEDC)
  • Hestekræfter: 204

© Lexus

Eksteriør

Lexus er ikke et af de mest populære mærker i Danmark, men hvis du er til en relativ stor grill, skarpe kanter over hele ydersiden og en baglygte der strækker sig på tværs af bilens bagende, kunne dette være et godt bud til din nye elbil. Det er en lille bil med meget kant, som nok skal opsøge opmærksomhed, trods sin "mindre størrelse.

© Lexus

Interiør

Det kantede design fortsætter indenfor i Lexus 300e interiøret. Lexus har ikke valgt at køre sit instrumentbræt minimalistisk, ihverfald ikke i samme stil som vi kender det fra b.la. Tesla. 

Der er en masse knapper på tværs af instrumentbrættet og rattet, men igen, det er ikke alle der er vilde med, "ingen knapper"-layoutet.

Der er to skærme at finde i bilen, en 7" som sidder bag rettet og indeholder alt den information du skal bruge til kørsel, som; fart, batteri m.m.

Derudover sidder der en særskilt 10.25" infotainment skærm, (afhængig af varianten) som indeholder GPS, Apple CarPlay, Android Auto m.m. Begge skærme er vinklet mod føreren. 

Lexus UX 300e er en højere SUV men når du sætter dig ind i bilen, sidder du faktisk lavere end først antaget, taget ud fra bilens højde udefra. Den er lavet med 5 sæder, som godt kunne have været nøjes med 4, da mellemsædet er meget smalt og der er en "pukkel" i gulve der begrænser benpladsen.

© Lexus

Kunne du være interesseret i en Lexus UX 300e?

Gå på udkig på Klimabiler hvor vi har samlet flere Lexus UX 300e.

Se dem her