En af de mest solgte elbiler i Danmark er Tesla model 3, grunden er køreegenskaberne, de gode lademuligheder med Teslas lynladere, samt er rækkevidden også rimelig aktuel i forhold til hvad den er opgjort til og prisen er favorabel. Men ovre i det store USA deler Elon Musk pladsen med "bedste aktuelle rækkevidde" med to andre forholdsvist nye aktører. Den ene hedder Rivian og den anden hedder Lucid.

Rivian R1T Pickup, Lucid Air Large Sedan og Tesla model 3 har hver især den gule føretrøje på i deres bilklasse.

Disse tre bilfabrikanter har alle sammen valgt kun at lave elektriske biler, kun ved brug af cylindriske celler.

Og hvorfor bruger de så cylindriske batterier?

Tesla har altid været rækkevidde kongen indenfor elbiler, og de har aldrig været opsat på at opfinde den dybe tallerken igen. Tesla opfinder ikke mange nye ting, selvfølgelig er de som virksomhed revolutionerende, og Elon Musk er verdens rigeste mand og en sand pioner, derudover har han gang i mange ting som er nye og opfindsomme, men hvis vi kigger ind i Tesla bilerne, har de altid været ekstrem gode til at sætte gammel og velkendt teknologi sammen på en smart og intelligent måde.

Udover er det en fordel ved de runde batterier desuden også prisen, som kan holdes lav grundet den store volume på verdensmarkedet, og derudover kan formen på batteriet også hjælpe når det gælder køling/opvarmning, og have nemmere ved det end de større rektangulære batterier.

Der kan være mange årsager, Peter Rawlinson der er CEO for Lucid, som også er blevet kaldt den første rigtige udfordrer til Tesla, udtaler også at der er store tekniske fordele ved det cylindriske og at det forbløffer ham at andre fabrikanter ikke bruger det.

Hyundai og GM er dog ikke enige i at cylindriske celler er det rigtige valg, og går i stedet med Large - format Pouch celler, og det ligger også i Ford’s planer at bruge det i deres F150 som er Fords elektriske pickup truck.

Elons Musk er delvist enig med The Limiting Factor, som Tweetede at debatten omkring celle formen er dum og Tesla stærkt fraråder at bruge store pouch celler.

Faktum er at Tesla, Rivian og Lucid har taget den gule føretrøje med rækkevidden, men hvem bliver rækkeviddens konge i den store elbilskamp ?