Rolls-Royce afslører sin længe ventede elbil onsdag den 29. september kl. 18:00. Selvom virksomheden endnu ikke giver et glimt af maskinen, fremhæver bilproducenten forbindelserne mellem mærket og elektrificeringen gennem årene.

I 2016 afslørede virksomheden Rolls-Royce Vision Next 100, også kendt som 103EX, som et koncept for en fremtidig elektrisk bil. Det bød på et ukonventionel design sammenlignet med fabrikantens tidligere designs, der omfattede massive frontskærme, der blev skubbet ud. Mens maskinen aldrig var mere end en koncept bil, kunne Justin Bieber lide den nok til at bestille en custom Rolls-Royce Wraith med et lignende design.

Rolls-Royce Vision Next 100 var en konceptbil, som det britiske mærke byggede som en del af BMWs 100 års jubilæum i 2016. Den var en del af et line-up, der omfattede showbiler fra BMW og de to andre selskaber under det tysk ejerskab-Mini og BMW Motorrad. Vision Next 100, der blev afsløret ved et arrangement i Londons Roundhouse, var en forhåndsvisning af de kommende ting der skete i koncernen og det var et af Rolls-Royces vildeste konceptbilledesign i sin tid.

© The Verge

Tilbage i 2011 var der Phantom Experimental Electric 102EX -endnu en koncept bil . I modsætning til 103EX var den i stand til lovligt at køre på vejen. Køretøjet havde to elmotorer, der drev bagenden med i alt 389 hestekræfter og et moment på 800 Newtonmeter.

Rolls-Royce brugte dette køretøj til at vise kunder, VIP'er og andre folk, hvordan en elektrisk bil kunne se ud.

© Rolls-Royce

Firmaets medstifter Sir Henry Royce interesserede sig tidligt for elektrificering. Han startede virksomheden F H Royce & Co, der byggede små elektriske apparater såsom dørklokker, lamper, sikringer og kontakter. Senere begyndte virksomheden at bygge elektriske motorer og leverede dem til bilproducenten Pritchett & Gold. Alt dette, længe før oprettelsen af bil producenten, Rolls Royce.