BMW og Solid Power samarbejder om udvikling af superbatterier til elbiler

BMW er en af de førende bilproducenter, der har sat sig for at udvikle elbiler med en rækkevidde, der kan konkurrere med benzin- og dieselbiler. For at opnå dette mål har BMW nu annonceret et samarbejde med den amerikanske virksomhed Solid Power, der specialiserer sig i udviklingen af solid-state-batterier.

Hvorfor solid-state-batterier?

Solid-state-batterier er et relativt nyt koncept inden for batteriteknologi, der lover en række fordele i forhold til de traditionelle lithium-ion-batterier. Fordelene inkluderer længere rækkevidde, hurtigere opladningstider, reduceret brandrisiko, længere holdbarhed og lavere omkostninger. Disse fordele gør solid-state-batterierne til et attraktivt valg for bilproducenter, der ønsker at øge rækkevidden på deres elbiler.

BMWs planer for solid-state-batterier

BMW har annonceret, at de forventer at kunne producere de første solid-state celler i første halvdel af 2023. Målet er at udvikle battericeller, der er store nok til at blive testet i et køretøj inden 2025. Batterierne skal udvikles i samarbejde med Solid Power i BMWs forsknings- og udviklingsanlæg i München.

BMW er ikke alene om at satse på solid-state-batterier

Også Ford er investor i Solid Power og har en udviklingsaftale med virksomheden. Der er generelt set en stor interesse for solid-state-batterier hos bilproducenterne, men et færdigt batteri har ingen kunne præstere endnu. En solid-state batteriproducent forudser, at semi-solid-state er mere opnåeligt inden for en overskuelig fremtid.