Enden er nær for forbrændingsmotoren, uanset om benzin-hovederne kan lide det eller ej, så er elbiler fremtiden.

BMW vil fjerne angsten fra benzin-hovederne, hvor i mod at Mercedes EQS, Audi E-tron (gt) og endda BMW's egen iX lover nye køreoplevelser med deres fulde elbiler, så vil BMW tage nogle af de gamle værdier med over i BMW i4. De vil prøve at skabe en køreglæde der ikke findes i andre elbiler og de vil, hvis muligt, give føren så stor en følelse som muligt, som hvis de sad i en bil med en forbrændingsmotor. 

Man skal ikke kigge langtid på BMW i4 og se hvor BMW har fået deres inspiration fra. De har taget grundstrukturen og designet fra deres højt elskede BMW 3- og 4 serie og brugt dette til grundlag for i4. 

© BMW

Bilen ligner en 3- eller 4 serie, men der er en masse nye teknologi som skal gøre at den hæver sig til niveauet over disse. 

i4 skal køre med BMW's femte generation af deres eget fremstillet elektriske hardware, e-drive, hvor der er gjort et større spring i brugervenligheden. 

Pladsen der er nødvendig for motor og batteri er skrumpet i mens at energien i batteriet er øget, i forhold til BMW's tidligere elektriske biler.

Som med den højere kørende iX3 har ingeniørerne integreret motor, gearkasse og elektronikken i ét og samtidig øget effektiviten.

Batteriet er blevet forbedret yderligere og kan nu lagre større mængde af energi, men med mindre plads og vægt. De nye celler, skulle eftersigende også lade hurtigere under opladning. Under de rette omstændigheder vil bilen kunne lade op til 160km på 10 minutter. 

BMW i4 bliver lav at fører, faktisk er tyngepunktet næsten 5 cm. lavere end i 3-serien.

BMW i4 kommer med en motor på 335 hk med baghjulstræk. i4 accelerere fra 0-100 km/t. på lidt mindre end seks sekunder, som er overraskende, taget i betragtning af de "lave" hestekræfter, jeg tænker nu på Tesla Model S Plaid, og vægten på bilen som næsten er 2 tons. 

BMW i4 er en bil fra BMW som kommer til at føles som en BMW. 

© BMW

BMW Digital key

BMW digital key er din BMW nøgle direkte på din Iphone. 

BMW og Apple har indgået et samarbejde, og det har gjort BMW til de første til at producere en bilnøgler direkte integreret med Iphone. 
Der findes allerede bl.a Tesla, hvor du kan bruge din telefon som nøgle, men ikke uden at hente en tredjeparts app. 

Nøglen vil være at finde eller tilføje igennem Iphone Appen, Wallet. I Wallet kan man også gemme sit kreditkort eller rejse billet. 

Hvis din Iphone løber tør for batteri, vil det stadig være muligt at låse din bil op indenfor 5 timer. Hvis du selv slukker din telefon, kræver det at du tænder den igen, det er derfor kun muligt at låse bilen op med en slukket Iphone, hvis den er løbet tør.